Η πορεία της εταιρείας

1993  Η εταιρεία Αγρογεωπονική Κρήτης που εδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης ιδρύθηκε το 1993 από την κ. Πελαγία Νινιράκη και τον κ. Εμμανουήλ Ορφανό με την επωνυμία Πελαγία Νινιράκη και έχει καθαρά γεωπονικό χαρακτήρα. Στο ξεκίνημα της εταιρείας κύρια απασχόληση ήταν η πώληση σπόρων, φυτών, λιπασμάτων, αρδευτικών, γεωργικών σκευασμάτων καθώς και η παροχή συμβουλών σε γεωργούς.

1994  Στη συνέχεια υπήρξε έντονο ενδιαφέρον προς την γεωργική μηχανική, το οποίο οδήγησε σε συνεργασία με την εταιρεία Antonio Carraro τo 1994, όπου η Αγρογεωπονική Κρήτης πήρε την αντιπροσωπεία στo Ηράκλειο και Ρέθυμνο της Κρήτης. Η συνεργασία αυτή διεκόπει το 2001.

2001  Την ίδια χρονιά μία νέα συνεργασία επετεύχθη με τον οίκο BCS – Ferrari όπου η εταιρεία Αγρογεωπονική Κρήτης κατάφερε να γίνει ο κύριος αντιπρόπωπος στην Ελλάδα για τα προϊόντα του παραπάνω οίκου. Ακόμα μία συμφωνία για συνεργασία σημειώθηκε την ίδια χρονιά με την εταιρεία Unigreen που το αντικείμενο της είναι τα μηχανήματα φυτοπροστασίας (τουρμπίνες, θειωτήρες, κτλ.).

2010  Συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά, το 2010 ανοίγονται νέοι ορίζοντες επιτυγχάνοντας συνεργασίες με τις εταιρείες Tortella, που ειδικεύεται στα παρελκόμενα των γεωργικών ελκυστήρων, Volpi & Bottoli, στα γεωργικά εργαλεία, Fasa, στα πλυστικά, Berardinucci, στους δονητές - μηχανήματα συλλογής καρπού (ελιάς, καρυδιάς, αμυγδαλιάς, φυστικιάς, κτλ.), και Arno plast, στα ραβδιστικά.

2011  Το 2011 η εταιρεία μεταβιβάστηκε στους διαδόχους και άλλαξε επωνυμία σε Αφοί Ορφανού Διάδοχοι Πελαγίας Νινιράκη Ο.Ε., με διακριτό τίτλο Αγρογεωπονική Κρήτης, με σκοπό τη συνέχιση του έργου της προηγούμενης εταιρείας και την προσπάθεια για βελτίωση με νέες ιδέες.

2013  Πιστοί στις αρχές μας συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά μέχρι σήμερα και νέες συμφωνίες έχουν επιτευχθεί με τις εταιρείες Ama για προϊόντα φυτοπροστασίας, αλυσοπρίονα, ψεκαστήρες, γεωργικά εργαλεία, κπλ., Arvipo για ηλεκτρικά κλαδευτικά ψαλίδια και Ligatex για ψαλίδια δεσίματος στο αμπέλι. Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα χτίστηκε ένα δίκτυο σε όλη την Ελλάδα με αντιπροσώπους που προωθούν τα προϊόντα που η Αγρογεωπονική Κρήτης εισάγει στην Ελλάδα. Προτεραιότητα μας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας μέσα από επιστημονική καθοδήγηση και μεράκι! Σκοπός για το μέλλον της εταιρείας Αγρογεωπονική Κρήτης είναι η διήθηση σε περισσότερους τομείς γεωπονικού ενδιαφέροντος.